maandag 31 maart 2014

D66 Delft begint formatie - onderhandelingen voor nieuwe coalitie met vijf partijen


bron
Vijf partijen beginnen de besprekingen voor een nieuwe coalitie in de gemeenteraad van Delft. De voorgenomen coalitie bestaat uit D66, STIP, GroenLinks, PvdA en VVD.

De voorgenomen coalitie is het resultaat van een gezamenlijke verkenning met de vijf partijen. Deze verkenning volgde op de gespreksronde die D66 eerder heeft gevoerd met alle partijen uit de Delftse raad.

In de afronding van het informatieproces hebben de vijf partijen besloten Harry ter Braak opdracht te geven om op te treden als onafhankelijk formateur. De heer Ter Braak gaat in de komende periode de onderhandelingen leiden. Die moeten resulteren in een inhoudelijk coalitieakkoord voor de komende vier jaar en een verdeling van de portefeuilles in het nieuwe college.

De heer drs. H.J.M. ter Braak is vennoot en organisatieadviseur bij WagenaarHoes organisatieadvies. Tevens is hij wetenschappelijk hoofddocent aan de VU Amsterdam. Daarvoor heeft Ter Braak meerdere functies vervuld, waaronder die van gemeentesecretaris van Delft. In 2008 trad hij op als formateur voor de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Utrecht.

De formatieronde begint deze week. De verwachting is dat de wethouders in het nieuwe college begin mei kunnen worden benoemd.

bron: delft.d66.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten