woensdag 12 maart 2014

D66 steunt buurttuinen in Delft

Christine Bel en Kim Huijpen
planten een appelboom
onder het toeziend oog van
Rutger Spoelstra van Groenkracht.nl
Op woensdag 12 maart 2014, Nationale Boomplantdag, heeft Christine Bel, lijsttrekker van D66 Delft, samen met Kim Huijpen (nr 3 op de lijst) twee appelbomen geplant in de 1000 m2 grote nieuwe buurt-pluktuin aan het Sri Lankapad in Delft. Christine Bel liet zich assisteren door kinderen, buurtbewoners, een deskundige van Stichting Groenkracht en haar partijgenoten.

D66 Delft is een groot voorstander van groen in Delft. Parken, plantsoenen en speelveldjes zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de wijken en de gezondheid van de Delftenaren.

Buurttuinen verdienen extra steun omdat omwonenden, maar soms ook anderen zoals scholieren van een naastliggende school, actief betrokken zijn bij aanleg en onderhoud.

Zoals de gemeente Delft meldt op haar website, kunnen bewoners zelf of samen met de gemeente onder voorwaarden sommige stukken openbaar groen in Delft naar eigen smaak inrichten en onderhouden. Een voorbeeld van zelfbeheer is een buurttuin. Dit is een stuk openbaar groen dat bewoners als tuin inrichten en onderhouden.

De stichting Groenkracht helpt bij het initiëren, aanleggen en gebruiken van buurttuinen in en rond Delft. Behalve de buurt-pluktuin Sri Lankapad, beheren zij inmiddels, samen met omwonenden, ook de Wippoldertuin, het Gillis Paradijs, de World Art Delft-beeldentuin, en de buurttuin Delfgauw. In het najaar van 2014 gaat Groenkracht van start met de aanleg van de PROEFtuin, in de spoorzone van Delft. Samen met de inwoners uit Delft gaan ze biologische groenten, kruiden, (fruit)bomen en bloemen verbouwen.

Bron en verdere informatie: www.delft.nl en www.groenkracht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten