zondag 16 maart 2014

D66 richtingwijzer no 3: Beloon prestatie en deel de welvaart

bron
Mensen zijn niet gelijk, wél gelijkwaardig. Mensen zijn verschillend en wij willen dat de overheid ruimte laat voor die verschillen.

Wij streven naar economische zelfstandigheid voor zoveel mogelijk mensen en vinden dat mensen die uitmuntend presteren daarvoor een beloning verdienen.

Wij willen een dynamische, open samenleving waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen beslissingen te nemen en iedereen zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen.

Wij vinden het vanzelfsprekend om welvaart met elkaar te delen. We willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen in het maatschappelijk en economisch proces, want daar worden we allemaal beter van.
Voor mensen die zichzelf niet kunnen redden dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Lees verder in Idee, Beloon prestatie en deel de welvaart

De afgelopen maanden heb ik in een 70-tal blogberichten aandacht gegeven aan maatschappelijke onderwerpen die in Delft spelen. Onderwerpen waarover mijn partij D66 en ik ideeën hebben. En oplossingen waarvoor ik graag de handen uit de mouwen steek als Delfts gemeenteraadslid.
De ideeën van D66 zijn nooit dogmatisch maar volgen uit de uitgangspunten die de partij hanteert: de vijf ‘Richtingwijzers’. Vandaag richtingwijzer 3: Beloon prestatie en deel de welvaart"

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten