woensdag 5 maart 2014

D66 gaat voor een bruisende binnenstad

bron: www.zuidpoort.org
Gemeenten moeten hun uiterste best doen om binnensteden bruisend en leefbaar te houden. Dat bepleit D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven in het aanvalsplan "De kracht van de binnenstad", dat hij op 20 februari 2014 presenteerde.

Verhoeven: “Veel binnensteden staan onder druk. Winkeliers hebben het moeilijk door leegstand, nieuwbouw aan de stadsranden en toenemend online winkelen. Terwijl mensen juist van de gezelligheid van de binnensteden houden. Daarom moeten gemeenten hard werken aan de kracht van de binnensteden.”

Verhoeven vervolgt: “De nieuwe wethouders die na de gemeenteraadsverkiezingen aantreden, kunnen zich onderscheiden. Bijvoorbeeld door de oude binnensteden op te knappen in plaats van nieuwe vierkante meters bij te bouwen. Sommige dorpen en steden doen dit al en het heeft effect. Mensen komen graag in de oude stadscentra, voor een spontane aankoop of een gezellige borrel.”

In zijn aanvalsplan benoemt Verhoeven verschillende oplossingen voor een sterkere binnenstad. Het gaat om taken voor het rijk en de gemeente, maar ook worden veel best practices gedeeld van dorpen en steden die nu al flink aan de weg timmeren. Zo wil Verhoeven ruimte voor creatieve ondernemers en pop-up-stores, een betere bereikbaarheid en een gemeentelijke planning om de leegstand terug te dringen.”

bron: www.d66.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten