zondag 16 maart 2014

D66 of Lokaal? Samenwerking op alle niveaus maakt het verschil

bron
De gemeente krijgt de komende jaren veel werk te verstouwen. Jeugdzorg, langdurige zorg, meer mensen aan werk helpen. Steeds meer belangrijke taken over gaan naar de gemeente. Dit vraagt om beslissingen op gemeentelijk, provinciaal, nationaal én soms zelfs Europees niveau.

Over de bouw van de tramlijn door Leiden beslisten de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Over de gaswinning onder Groningen besliste de Tweede Kamer. Over de rij- en rusttijden van transportbedrijven, een belangrijke werkgever in veel gemeenten, werden afspraken gemaakt in Europa.

De kracht van D66 is de samenwerking tussen onze verschillende afdelingen. Door in Den Haag 650 miljoen vrij te maken voor onderwijs, konden scholen in gemeenten juist hun leraren in dienst houden.
Door van onze afdelingen te horen wat lokaal goed werkt in de jeugdzorg, kon D66 inzetten op een goede jeugdzorgwet.

Lokale partijen zijn alleen lokaal vertegenwoordigd – in de Provincie, de Tweede Kamer, de Eerste Kamer of in het Europees Parlement hebben zij geen stem. En bij al die moeilijke dossiers die de komende jaren op de gemeente afkomen, hebben zij geen netwerk van kennis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten