dinsdag 18 maart 2014

D66 of GroenLinks? Groen of groei? Kies D66 voor groen én groei!

bron
Natuurlijk, D66 en GroenLinks zien allebei het liefst een schoon en duurzaam Nederland. Maar over de weg daarnaartoe verschillen we behoorlijk.

D66 zet vol in op de eigen kracht van mensen. De sleutel tot een duurzame toekomst ligt volgens ons in innovatie en nieuwe, schone energiebronnen. Zo werken we aan een schonere economie, scheppen we banen en zijn we minder afhankelijk van het Russische gas van Poetin en de olie uit het Midden-Oosten.

Om nieuwe initiatieven ruim baan te geven vergroenen we het belastingsysteem: ondernemen en werken wordt goedkoper en dat betalen we door vervuilers te laten betalen voor hun gedrag. Dat is wel zo eerlijk.

En GroenLinks? Bij hen gaat duurzaamheid vooral om consuminderen. D66 vindt dat welvaart en duurzaamheid prima samen kunnen gaan. Van GroenLinks mogen dingen vooral niet. Een terrasverwarmer kost energie en moet dus maar verboden worden. Terwijl wij denken: Waarom kan zo’n apparaat niet op zonne-energie werken? Voor D66 gaan groen en groei juist samen!

bron: www.d66.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten