maandag 31 maart 2014

Delft met vereende krachten steeds weer schoner

Op zaterdag 29 maart werd weer de landelijke Opschoondag gehouden. In de daarop voorafgaande week gingen verschillende Delftse Basisscholen hun eigen schoolplein en omgeving zwerfafval vrij maken. Op de Landelijke Opschoondag trokken onder meer de Delftse Natuurwacht, de Turkse en Marokkaanse vereniging, Participe en Plus Martin Panis en de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier BVOW erop uit om schoon te maken.

D66 Delft steunt graag initiatieven in de wijken met raad èn daad. Daarom haakten vrijwilligers van D66 aan bij de actie van de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier.

Maar het opschonen beperkt zich niet alleen tot deze week. Het hele jaar door zijn er ruim 400 ‘Supporters van Schoon’ actief in Delft. Zij noemen zich de Zwerf Afval Pakkers (ZAPpers). Het zijn betrokken mensen die regelmatig in hun eigen woonomgeving een ronde maken met een afvalgrijper en vuilniszak. Ook ik mag me nu, na het invullen van een formulier en het daarna in ontvangst nemen van een "eigen"  grijper en vuilniszakhouder, Delfts ZAPper noemen.

Wilt u ook ‘Supporter van Schoon’ worden? Kom dan langs bij Natuur- en milieucentrum De Papaver voor bruikleen van de benodigde materialen. U vindt De Papaver aan de Korftlaan 6, Delft.  Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Of bel/mail  voor informatie (015) 219 7977 of papaver@delft.nl.

Maar u kunt uzelf natuurlijk ook zonder officiële hulpmiddelen tot ZAPper promoveren. Door gewoon elke dag een paar stuks zwerfvuil op te pakken en in een prullenbak te deponeren. Als 10% van de Delftenaren dat doet, ruimen we dagelijks 10.000 stuks zwerfafval op. Samen maken we Delft schoner. Heel gewoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten