zaterdag 22 maart 2014

Over Marokkanen en andere Nederlanders

bron d66amsterdam.nl
Op 12 januari 2014, dus ruim voor de Wilders-hype over Marokkanen, publiceerde D66 Amsterdam een artikel op haar  website onder de titel "De vrije stad". Het artikel illustreert de mening van D66 dat ieder individu recht heeft op een eigen identiteit. 

In deze blog citeer ik vrijelijk uit het Amsterdamse artikel. Daarbij heb ik  in voorkomende gevallen het woord "Amsterdam"  vervangen door "Delft". Waarbij naar mijn mening het artikel nog helemaal blijft kloppen.

"D66 is voor een vrije stad. Een stad waarin iedereen – ongeacht zijn geloof, levensinstelling, afkomst of geaardheid – de vrijheid heeft zijn leven in te richten zoals hij of zij dat wil. We willen dat Delft een stad is waarin ieder individu zijn eigen keuzes kan maken. Over of te geloven of juist niet, over wat te denken over met wie je wilt zijn en over hoe je je wilt kleden.  We zien de verschillen in de stad als een verrijking. D66 vraagt vooral van mensen dat ze proberen mee te doen: te werken of naar school te gaan.  En daar willen we kansen voor bieden.

Ons doel moet niet zijn om alle Delftenaren op elkaar te laten lijken. We willen sterke, zelfbewuste Delftenaren. En dat zijn Delftenaren die kennis hebben van hun afkomst en op dat fundament een eigen identiteit kunnen ontwikkelen.

De eis is wel dat iedereen zich aan de wet houdt en anderen de vrijheid geeft om eigen keuzes te maken. En dat iedereen zijn uiterste best doet om bij te dragen in onze maatschappij. Dat laatste wil zeggen dat je een opleiding volgt of dat je je tot het uiterste inspant werk te vinden.

Voor D66 zijn onderwijs en werk dé manieren om te integreren. D66 ontkent niet dat er problemen zijn. En dat er hardnekkige achterstanden zijn. Maar de weg naar volledig mee doen loopt niet via afgedwongen assimilatie maar via werk en scholing."

Lees het hele artikel van D66 Amsterdam hier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten