dinsdag 8 april 2014

Ideeën welkom voor nieuw coalitieakkoord Delft

bron: gelderland.nl
Delftenaren kunnen hun ideeën aandragen voor het nieuwe coalitieakkoord. Dit kan tijdens een inspreekbijeenkomst op donderdagavond 17 april, vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis op de Markt in Delft.

De fracties van D66, STIP, GroenLinks, PvdA en VVD werken op dit moment aan een coalitieakkoord voor de komende vier jaar. In de besprekingen die ze hierover voeren, willen de partijen ook suggesties meenemen van anderen. De bijeenkomst op 17 april biedt ruimte aan geïnteresseerden om ideeën mee te geven. Aanmelden als inspreker kan door een mail te sturen aan nsmit@delft.nl.

Daarnaast plannen de coalitiepartners nog een gesprek (op uitnodiging) met maatschappelijke organisaties in de stad om hun inbreng te horen. De coalitiepartners betrekken de inbreng en ideeën bij hun besprekingen.

De vijf partijen zijn vorige week begonnen met het formatieproces, onder leiding van Harry ter Braak als onafhankelijk formateur. Aan de vorming van de coalitie is een informatieronde vooraf gegaan. Die gesprekken en verkenningen hebben geleid tot de voorgenomen coalitie met D66, STIP, GroenLinks, PvdA en VVD. Informateur Huub Halsema geeft in de bijeenkomst op 17 april ook een toelichting op zijn bevindingen tijdens het informatieproces, waarop fracties desgewenst kunnen reageren.

bron persbericht delft.d66.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten