dinsdag 29 april 2014

Overeenstemming verdeling portefeuilles nieuw college Delft

De beoogde coalitiepartners D66, STIP, GroenLinks, PvdA en VVD hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de portefeuilles binnen het te vormen college in Delft.

De verdeling is afgesproken tijdens de besprekingen die de vijf partijen voeren over de formatie van een nieuwe coalitie.

In het nieuwe college worden de portefeuilles (op hoofdlijnen) als volgt verdeeld:

 • Aletta Hekker (D66): Financiën, Jeugd en jeugdzorg, Onderwijs, Regio en Dienstverlening;
• Ferrie Förster (STIP): Economie, Toerisme, Cultuur, Binnenstad en Ruimtelijke ordening;
• Stephan Brandligt (GroenLinks): Arbeidsmarkt en inkomen, Integratie en inburgering, Duurzame ontwikkeling en Beheer openbare ruimte;
• Raimond de Prez (PvdA): Wonen, Stedelijke vernieuwing, Zorg, Volksgezondheid, Sport en onder meer projecten Nieuw Delft en Harnaschpolder;
• Lennart Harpe (VVD): Verkeer en vervoer, Grondzaken en vastgoed, Regiegemeente, Afvalbeleid en onder meer projecten Delft Zuidoost en Spoortunnel.

De partijen vervolgen in de komende weken de besprekingen voor het coalitieakkoord. De verwachting is dat de wethouders in het nieuwe college half mei kunnen worden benoemd.

De vette onderwerpen vallen globaal samen met mijn portefeuille. Zo te zien mogen (beoogd) wethouders Stephan Brandligt en Raimond de Prez zich verheugen in mijn bijzondere aandacht. Ook de anderen ontsnappen daaraan niet zodra zij zich bewegen op terreinen die raken aan wijken, sociale samenhang, groen, duurzaamheid, sport en vrijwilligerszaken in het algemeen. Ze zijn gewaarschuwd.


bron eerste drie alinea's: delft.d66.nl; bron foto kneplus.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten