zaterdag 9 november 2013

Inspirerende ideeën in gesprekken met mensen in Delft

Op zaterdag 9 november 2013 ging D66 in 60 gemeenten door het hele land op straat met mensen in gesprek. Ook in Delft trokken twee D66-teams het centrum door op zoek naar optimistische en positieve verhalen. D66 wil weten waarom mensen graag in Delft wonen of komen. Daarmee willen we aandacht geven aan wat al goed gaat in Delft en ook wat er eventueel nog beter kan.

Elk idee werd geschreven op een grote kaart, die, vaak samen met de bedenker, werd gefotografeerd. De foto werd vervolgens gedeeld via internet. Er werd tussentijds ruim gebruik gemaakt van Twitter (hashtag #ingesprekmet) en Facebook. Alle ideeën werden verzameld op de speciale nationale website www.gesprekmetnederland.nl. Ze zullen waar mogelijk worden meegenomen in de plannen van D66 voor de toekomst.

Ik heb genoten van de korte gesprekjes met mensen van allerlei achtergrond zoals ondernemers, studenten, mensen met kinderen, ouderen en toeristen uit binnen- en buitenland. Iedereen met een eigen opmerking en Delfts Idee. We sprokkelden zo'n 40 ideeën bij elkaar die op de website zullen worden geplaatst, samen met de ideeën vanuit de andere gemeenten. Prachtige illustratie van de kracht die er in mensen schuilt: we hoeven het alleen maar met elkaar te delen en te verbinden tot echte actie, en ook Delft wordt weer wat beter.

Hieronder ter illustratie enkele tweets, vaak met links naar nog meer informatie over deze inspirerende actiedag.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten