woensdag 6 november 2013

D66 wil meer innovatie in het MKB

bron D66
Om ook in de toekomst geld te blijven verdienen, moet Nederland innovatiever worden. Dat betoogde D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven begin november 2013 bij de begrotingsbehandeling van Economische Zaken.

De D66’er benadrukt dat bedrijven en kleine ondernemers meer ruimte moeten krijgen om te groeien. Verhoeven: “Innovatie zorgt voor nieuwe groei en brengt ons land vooruit. De overheid moet bedrijven en kleine ondernemers in staat stellen te innoveren. Maar gek genoeg lijkt dit niet de eerste prioriteit van het kabinet te zijn in deze crisis.”

In het recent verschenen rapport ‘Naar een lerende economie’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid wordt alarm geslagen over de innovatiekracht van de Nederlandse economie. Er is te weinig aandacht voor onderwijs en onderzoek. Verhoeven stelde onder meer voor om in het topsectorenbeleid meer in te spelen op mondiale en maatschappelijke trends als vergrijzing, de stijgende zorgkosten, verstedelijking en het opraken van grondstoffen. Dat kan door binnen de brede topsectoren meer aandacht te hebben voor specifieke kansen en innovatieve oplossingen die bedrijven kunnen realiseren.

Ook is Verhoeven bezorgd over het plan van het kabinet om een einde te maken aan een innovatiebudget van 7 miljoen voor het MKB. Deze regeling hielp kleine ondernemers om samen met kennisinstellingen oplossingen te bedenken voor concrete problemen waar ze tegen aan lopen. Dit zorgde onder meer voor nieuwe materialen, zoals onbrandbaar karton, en een betere klimaatregeling in tuinbouwkassen. Wat D66 betreft blijft deze succesvolle regeling daarom juist bestaan. Verhoeven: “Door deze regeling te schrappen laten we innovatiekracht liggen. Dat is zonde. 90% van de kleine ondernemers geeft aan dat ze meer aan innovatie doen door deze regeling. Een bijzonder onverstandig besluit van het kabinet.”

gebaseerd op: www.d66.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten