vrijdag 29 november 2013

Burgerorganisaties onmisbaar in een krachtige samenleving

D66-er Anne Bos in gesprek in de Choorstraat
Burgers maar ook hun samenwerkingsverbanden in wijk-, buurt- en belangenverenigingen zijn heel belangrijk voor een levende gemeenschap. Zij vormen burgerplatforms voor het bundelen en onderling toetsen van ideeën en wensen voordat die worden ingeschoten richting politiek. Daarmee zijn zij in de praktijk van alle dag de ogen, oren en ondersteunende handen van het gemeentebestuur.

Daarom verdienen zij aandacht van en regelmatig contact met dat gemeentebestuur. Dat daarvoor best uit de commissie- en raadszaal mag afdalen en de wijken in gaan.

Delftse D66-ers gaan regelmatig, ook buiten verkiezingstijd, de wijkzalen in en de straat op. Een mooi voorbeeld is de recente landelijke D66 actie "Gesprek met Nederland". Als kandidaat-gemeenteraadslid volg ik zelf met extra aandacht Delftse bijeenkomsten van en voor wijk- en buurtverenigingen, ouderen en ondernemers.

Mijn collega's en ik peilen de meningen en wensen, gaan daarover in gesprek, en voeden met de conclusies onze eigen politieke standpunten. D66 is sociaal genoeg om heel goed te luisteren. En realistisch genoeg om geen gouden bergen te beloven. Immers, die bestaan niet. D66 maakt vanuit een stevige sociaal-liberale basis (zie de D66 "richtingwijzers") redelijke keuzes binnen realistische mogelijkheden. We houden daarbij rekening met zo veel mogelijk belangen, ook die op de lange termijn.

Onderstaand een lijst van Delftse belangen- en buurtverenigingen. Aanvullingen en correcties zijn van harte welkom.

Belangenvereniging de Oude en Nieuwe Delf
Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier
Belangenvereniging Onze Indische Buurt
Belangenvereniging TU-Noord
Belangenvereniging Tussen de Geveltjes
Belangenvereniging Voorhof II west
Belangenvereniging Zuidpoort
Bewoners Overleggroep Spoorlijn / Delft
Bewonersgroep Coenderstraat Parallelweg
Bewonersorganisatie Wippolder Zuid
Bewonersplatform Binnenstad Noord
Buurtvereniging Delftzicht
Ondernemersvereniging Binnenstad Delft (OBD)
Werkgroep Nieuwe Langendijk
Winkeliersvereniging Zuidpoort


bron overzicht www.politiekdelft.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten