zaterdag 28 december 2013

De Delftse Uitdaging - een waardevol goed voornemen

De jaarwisseling is een tijd van terugzien, maar vooral ook vooruit kijken naar nieuwe kansen in het nieuwe jaar. En je voornemen om die kansen te grijpen. De Delftse Uitdaging, die op 1 januari 2014 start, is zo'n kans die aandacht en deelname verdient.

De Delftse Uitdaging komt voort uit de succesvolle Stichting Bedrijf & Samenleving Delft. Deze Stichting verbond jarenlang Delftse bedrijven die iets voor de samenleving willen betekenen met lokale  maatschappelijke organisaties die ondersteuning kunnen gebruiken bij het realiseren van hun doelen.

De afgelopen jaren heeft de stichting de vragen van de ca 400(!) Delftse stichtingen en verenigingen helpen inzichtelijk maken, zodat bedrijven kunnen bepalen waar en hoe ze zich willen inzetten. Elk jaar werd de Delftse Beursvloer georganiseerd. Reeds honderden mooie matches werden gemaakt tussen betrokken bedrijven en organisaties. Ook de maandelijkse bijeenkomsten, de Social Mondays, zijn een groot succes.

De Delftse Uitdaging gaat door waar B&S ophoudt, zij het met een iets andere werkvorm. Deze sluit aan bij het landelijk concept De Uitdaging dat inmiddels werkt in Arnhem (1999), Zutphen (2009), Ede, Doetinchem en Zeeland (2011), Lochem en Enschede (2012) en Winterswijk (2013). De basis van dat concept is een zogenaamde Matchgroep, bestaande uit “oude rotten en jonge honden”. De Delftse Matchgroep, waarvan ik lid ben, legt verbinding tussen vraag en aanbod. Een oude rot zet zijn netwerk in om matches mogelijk te maken, een jonge hond besteedt maximaal 1 uur per week om matches feitelijk te realiseren.

De Delftse Uitdaging is een mooi voorbeeld van samenwerken tussen bedrijven en samenleving voor een krachtig Delft. Een thema waaraan ik nu als kandidaat gemeenteraadslid voor D66 Delft, en hopelijk straks als verkozen gemeenteraadslid, veel aandacht zal besteden. Een goed voornemen waar u me aan mag houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten