maandag 19 januari 2015

Stadslogistiek Delft stap richting schoner milieu binnenstad

Op 19 januari bracht Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, persoonlijk het eerste postpakketje voor wethouder Stephan Brandligt naar Delft. Op de Markt nam hij het in ontvangst. Dit is het startsein voor Stadslogistiek Delft.

D66 Delft stelde in haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 dat bereikbaarheid en mobiliteit belangrijk zijn voor een economisch krachtige ontwikkeling van Delft. Volgens D66 verdienen de verschillende vervoersmiddelen (lopen, fiets, openbaar vervoer, auto, scheepvaart) integraal aandacht, net als nieuwe vervoersvormen zoals maatwerkdistributie. Daarom juicht de partij dit nieuwe initiatief toe.

Deze nieuwe dienst voor ondernemers maakt wonen, werken en winkelen in de Delftse binnenstad nog aangenamer. Stadslogistiek Delft is een samenwerking van de gemeente Delft, Werkse! en PostNL om de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Deze samenwerking maakt bevoorrading van de Delftse binnenstad makkelijker, schoner en efficiënter. Vervoerders geven de goederen voor adressen in de binnenstad af aan Stadslogistiek Delft aan de Staalweg. Daar worden goederen gebundeld. PostNL bezorgt de goederen vervolgens met kleine elektrische voertuigen in de binnenstad. Deze voertuigen zijn schoner en ook zijn er zo minder verkeersbewegingen.

De gemeente Delft zal waar mogelijk alle zendingen voor de binnenstad via Stadslogistiek Delft laten bezorgen. Met de wethouder hoopt ook D66 dat ondernemers in Delft gebruik zullen maken van deze nieuwe dienst. Immers, een schoner milieu, dat is in ieders belang.
 
Illustratie uit en tekst gebaseerd op bericht gemeente Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten