maandag 23 december 2013

Realistisch D66 verkiezingsprogramma 2014-2018 voor een krachtig Delft

Recent publiceerde D66 Delft haar Verkiezingsprogramma 2014-2018 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Het programma werd al tijdens de Algemene Afdelingsvergadering van 27 november jl vastgesteld.

Het verkiezingsprogramma bevat geen luchtkastelen maar realistische doelen tot 2018. In een tijd van minder publiek geld moeten politieke partijen kiezen. De keuzes die D66 Delft maakt zijn duidelijk:

*   Toponderwijs en werk voor iedereen
*   Zorg tot je het zelf kan
*   Een stad waar je voor kiest
*   Een dienstbare en betaalbare overheid

In de periode 2010-2014 heeft D66 als grootste partij een stevig fundament gelegd voor de toekomst van Delft. De financiën in Delft zijn op orde en de stad is klaar voor de grote uitdagingen van de komende vier jaar en verder.

Onze Delftse toekomst rust op de kenniseconomie, een tolerante stad en een kleine maar krachtige overheid. Een overheid die Delftenaren vertrouwt en zich richt op gelijke kansen, niet gelijke uitkomsten. Iedereen krijgt volop kansen in Delft kennisstad door het beste onderwijs op alle niveaus.

Grote zorgtaken verhuizen in 2015 van Rijk naar gemeente. Wat D66 betreft wordt dit geen vervanging van verzorgingsstaat door verzorgingsstad. Eigen mogelijkheden en die van de kennissenkring worden belangrijker. Goede zorg draait om een beter leven voor de cliënt/patiënt, met dienstbare zorgorganisaties die zich het liefst overbodig maken.

De periode tot 2018 gaat ook over fysieke bouw. De spoortunnel en het nieuwe station/stadskantoor zijn bijna klaar; onder de titel Nieuw Delft gaan we bouwen aan de uitbreiding van onze mooie binnenstad. Initiatieven voor kwaliteitsbouw krijgen van D66 volop ruimte.

De opgave voor Delft blijft uitdagend, D66 was en is er klaar voor! U kunt bijdragen aan een krachtige toekomst voor Delft. Stem op 19 maart D66.

Gebaseerd op het voorwoord van lijsttrekker Llucas Vokurka bij het verkiezingsprogramma.
.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten