woensdag 8 januari 2014

Groenbeleid in Delft volgens D66

Agnetapark Delft - bron: cascade1987.nl
Parken, plantsoenen en speelveldjes zijn belangrijk voor de leefbaarheid van wijken en de gezondheid van Delftenaren. Groen moet er aantrekkelijk uitzien, bruikbaar zijn en de biodiversiteit bevorderen. Het geld voor groen moet en kan efficiënter besteed worden.

D66 wil groen als speerpunt behouden bij herontwikkeling van gebieden. Zo is het interessant om de toepasbaarheid van de Veenendaalse ‘groengarantie’ in Delft te onderzoeken. En om groen zo vroeg mogelijk in het bouwproces aan te leggen.

D66 wil ook meer diversiteit bij inrichting en onderhoud van groen om de gebruikswaarde en biodiversiteit te vergroten. Zo kan er minder gemaaid worden in het Abtswoudse bos.

D66 wil ondanks de bezuinigingen de kwaliteit van het groen vergroten. Bij de herinrichting van kijkgroen wil D66 meer gebruik maken van vaste meerjarige, bloeiende planten in plaats van grasvelden. Ook wil D66 buurtbewoners meer betrekken bij aanleg en onderhoud van buurtgroen. Op langere termijn verdient dat zich terug in de lagere onderhoudskosten.

D66 wil vaker tijdelijke natuur, zoals moestuinen en door omwonenden zelf ingerichte parkjes, als bouwontwikkelingen voorlopig geen doorgang vinden.

bron: Verkiezingsprogramma 2014-2018 D66 Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten