zondag 19 januari 2014

D66 grootste partij onder ondernemers

bron D66.nl
Het vertrouwen van ondernemers in D66 is verdubbeld (van 12% naar 25%) waardoor D66 nu de grootste partij is onder ondernemers. Dit blijkt uit onderzoek van de Forum-nieuwjaarsenquête, het opinieblad van VNO-NCW, de grootste organisatie voor het bedrijfsleven.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven vindt het goed om dat te horen. Hij zegt: “D66 ziet dit als een  belangrijk resultaat  van onze inzet voor ondernemers in het herfstakkoord dat wij samen met de SGP en CU sloten met het Kabinet. Het Kabinet is te laat begonnen met noodzakelijke hervormingen om de economie te versterken. D66 heeft met de begrotingsafspraken over 2014 juist die belangrijke en noodzakelijke hervormingen afgedwongen. Dit is een mooie opsteker in aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen van 19 maart."

De te hoge belastingdruk in Nederland is een doorn in het oog van ondernemers. Verhoeven: “In het Herfstakkoord maakte D66 afspraken met het Kabinet om de inkomstenbelasting met 1,7 miljard euro te verlagen. D66 heeft zich met succes verzet tegen de ZZP-boete van 500 miljoen en tegen heffingen van de Kamers van Koophandel en de product- en bedrijfschappen. Ondernemers lijken dit te waarderen gezien de enorme groei in het vertrouwen in D66.”

Ondernemers hechten veel belang aan goed onderwijs en onderzoek. Onderwijs en onderzoek leiden tot meer economische groei en banen. Een thema dat hoog op de agenda van D66 staat. Verhoeven: “Door het herfstakkoord wordt er nu een half miljard meer aan onderwijs en onderzoek uitgegeven. Onderwijs en goed onderzoek zijn belangrijk voor de toekomst van Nederland en de economie.”

bron: d66.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten