woensdag 22 januari 2014

"Hallo – wíj zijn de gemeente!” - quote


bron www.delft.nl
D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Daarom zien we de toekomst met optimisme tegemoet. Mensen zijn zo creatief dat ze steeds opnieuw zelf oplossingen vinden. Wij willen dat de overheid deze kracht, vindingrijkheid en creativiteit van mensen ondersteunt en ruimte geeft.Immers, de sleutel voor verandering ligt bij mensen zelf en wij willen dat de overheid daarbij aansluit.

Wat mensen voor zichzelf en anderen kunnen doen is veel belangrijker en effectiever dan wat de overheid kan doen. Immers, de overheid, dat zijn wij allemaal met elkaar. Wij burgers hebben mensen vrijgesteld om, als overheidsambtenaren, namens en voor ons de dagelijkse dingen in de stad te regelen. Dus waarom zouden wij "onze"  ambtenaren, dus onszelf, daarbij niet helpen waar dat kan?!

Op de website van de gemeente Delft staat een verhaal over "Meer doen en meedoen".  Daarin vertelt Delftzicht-bewoner Sebastiaan Verduin dat hij graag meedoet. Enkele passages uit dit artikel zijn hieronder overgenomen.

"Sebastiaan Verduin: “Mensen zullen niet zo snel iets wat schoon of heel is, stuk maken. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn leefbuurt schoon en heel is en blijft. Een bord dat scheef staat, een loszittende tegel, of een beter plan voor de openbare ruimte – húp, meteen melden aan de gemeente via delft.nl. Dat doen mensen echt te weinig, vaak omdat ze denken: ‘De gemeente doet er toch niks mee’, of ‘Dat wil de gemeente toch niet’. Hallo, wíj zijn de gemeente!!!”

“Er valt trouwens met de gemeente te praten. Vaak krijg je wat je wilt, soms krijg je een compromis. Voorbeeld? Het trapveldje hier in Delftzicht. Als het even geregend had, kon je daar met zwemvliezen voetballen. Na goed overleg met de buurtvereniging en betrokken bewoners heeft de gemeente drainage en kunstgras aangelegd, en is er op verzoek van de buurt ook een laag hekje omheen gezet.”

“We zijn een redelijk actieve buurtvereniging. Er gebeurt hier ook veel natuurlijk, met de spoorzone naast de deur. Er is ook veel informatie beschikbaar over wat er speelt. Die informatie is alleen niet gebundeld, je moet er echt naar op zoek gaan. Daarom kwam ik een jaar geleden op het idee om alles wat van belang is voor Delftzichtenaren, op een Facebookpagina te bundelen. Dat werkt. Facebook is interactief, mensen kunnen ook reageren. Ik had er een oproep op geplaatst: wie heeft ideeën voor Gebruik de Lege Ruimte in de spoorzone? Dat leverde 12 ideeën op. Die heb ik vorig jaar gepresenteerd in DOK – ze kregen veel sympathiestemmen.”

Kijk voor meer informatie op website van Buurtvereniging Delftzicht."

bron www.delft.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten