vrijdag 3 november 2017

‘Feniks After School’ uit Buitenhof wint Innovatie Prijzen Delft

D66 feliciteert het initiatief van drie moeders uit de Delftse wijk Buitenhof ‘Feniks After School’ met hun twee Innovatie Awards Delft 2017. Zij wonnen zowel de eerste prijs van de vakjury als de publieksprijs. Beide werden uitgereikt tijdens het 3e Keerpuntfestival voor professionals in zorg en ondersteuning in Delft, dat op 12 november in Theater De Veste werd gehouden.

De vakjury motiveerde de 1e prijs voor de Feniks After School als volgt:

"Feniks After School is een initiatief van drie moeders in de “Rode” Wijk van Delft. Zij vonden dat, door het sluiten van de Brede School, er te weinig voor basisschoolkinderen uit deze buurt te doen was. En aanmelden bij een sportclub kan vaak niet omdat daar het geld niet voor is. De moeders hebben hun krachten gebundeld en zijn zelf met de kinderen gaan buitenspelen. Steeds meer kinderen gingen meedoen, niemand werd buitengesloten. De moeders verbinden steeds meer bedrijven en vrijwilligers, die helpen om activiteiten te organiseren voor de kinderen. Van streetdancelessen, tot een cursus weerbaarheid of begeleid worden bij het maken van huiswerk.


Dit initiatief heeft de jury geraakt door de passie van de initiatiefnemers, de buitengewone invloed die dit heeft op het sociale aspect binnen en buiten deze wijk in Delft. Er is een prachtige verbinding ontstaan tussen de schoolkinderen onderling, maar ook met de oudere jeugd en de volwassenen-ouders. Een mooie manier om talenten te ontdekken en kansarme kinderen en jongeren zicht te geven op een toekomst."

Bron tekst persbericht gemeente Delft; bron illustratie en verder lezen via Stichting Rode Feniks





Geen opmerkingen:

Een reactie posten