woensdag 29 november 2017

SeniorWeb Delft zoekt vrijwillige cursusontwikkelaars en docenten


SeniorWeb Delft zoekt vrijwillige ontwikkelaars en docenten voor haar "computer"-workshops en -cursussen èn voor de Digitale Huiskamer inloop die SeniorWeb twee maal per maand in DOK Delft Centrum organiseert.

Nog steeds zijn er mensen die ingewijd willen worden in het gebruik van de gewone PC of laptop. Tegelijk neemt de vraag toe naar training rond het (beter) leren bedienen van apparaten als iPads, tablets en smartphones. Inclusief het goed en veilig gebruik van de vele beschikbare apps en softwarepakketten.

De cursistengroep kenmerkt zich door een middelbare tot gevorderde leeftijd en/of relatief weinig ervaring met "computers". Aan dat profiel wordt de cursusinhoud en doseersnelheid aangepast, wat vraagt om inlevingsvermogen en aanpassing van cursusontwikkelaars en docenten.

Het cursusaanbod bestaat uit workshops van een module van 1 à 2 uur en uit cursussen van 2 tot 4 modules van steeds 2 uur, waarvan er per week één wordt gegeven. De docenten ontwikkelen de workshops en cursussen meestal zelf, soms alleen, vaak in 2-tallen. Soms worden cursusopzet en/of -boeken geheel of gedeeltelijk van elders betrokken, bijvoorbeeld van de nationale SeniorWeb organisatie.

Om de cursisten goed van dienst te zijn is het nodig dat de docenten "gewoon goed" op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken rond het dagelijks gebruik van moderne ICT apparaten in het algemeen en hun onderwerp(en) in het bijzonder. Topexpertise is niet nodig en vaak zelfs ongewenst. Bij het geven van de cursussen worden docenten ondersteund  door collega-docenten in de rol van cursusassistent. De cursussen worden meestal in ons eigen Leercentrum in de wijk Wippolder gegeven.

Vragen stellen en aanmelden kan via e-mail seniorweb.delft@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten