vrijdag 13 maart 2015

D66, de Provincie en de kracht van de zon

Het streven naar een gezonde mix aan duurzame energie, betekent voor D66 een balans tussen het gebruik van water, wind en zon voor duurzame energieopwekking.

Hierbij heeft het verstrekken van subsidies op bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen voor D66 niet de voorkeur. Wel kunnen wij opwekking van zonne-energie ruimtelijk mogelijk maken, door bijvoorbeeld de bestemming van een gebied dat langjarig leeg staat te veranderen. Dit is reeds gedaan voor de aanleg van een zonneakker op Goeree-Overflakkee.

De provincie biedt wat D66 betreft genoeg ruimte – fysiek en in regelgeving – voor duurzame vormen van energieopwekking zoals windenergie, warmte-koude-opslag, geothermie, zonne-energie, het verbranden van biomassa en biovergisting.

D66 wil dat windmolens, zonneakkers en andere installaties goed ingepast worden in het landschap. Als om allerlei redenen de plaatsing van windmolens op land noodzakelijk is, gaat de voorkeur uit naar een opstelling langs bestaande lijnen in het landschap, zoals kanalen en wegen.

Elke gemeente draagt naar vermogen bij aan de totstandkoming van duurzame energieproductie en de provincie grijpt in als dit niet gebeurt.

Basis voor tekst en bron illustratie D66 Zuid-Holland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten