woensdag 4 maart 2015

Bruggen bouwen in Delft - dialoogavond 6 maart

Vrijdag 6 maart organiseert de werkgroep “Bruggen Bouwen” een open dialoogavond met de titel “Kom over de Brug”. Deze avond is een reactie op de gebeurtenissen in Parijs en, meer recentelijk, in Kopenhagen. De avond sluit aan op de Verklaring van vrede en verbinding die reeds door veel Delftenaren is onderschreven.

De aanslagen in Parijs en Kopenhagen roepen ook bij de Delftse bevolking de vraag op hoe met “de ander” om te gaan. Halen we de spreekwoordelijke ophaalbrug omhoog en creëren we zo een tweedeling in onze samenleving? Of vinden we een manier om deze gebeurtenissen te laten leiden tot een samenleving waarin iedereen respect heeft voor elkaar. De werkgroep “Bruggen Bouwen” – onderdeel van het Platform voor Levensbeschouwing en Religie – hoopt dat Delft ook in de toekomst een goede plek kan zijn om te wonen. Daarom wil zij meebouwen aan bruggen tussen alle burgers in Delft.

Op 6 maart organiseert zij een open dialoogavond over dit onderwerp, met als titel “Kom over de Brug”. Burgemeester Verkerk opent de avond. De socioloog Iliass El Hadioui zal spreken over de vraag wat de gebeurtenissen in Parijs en Kopenhagen losmaken in mensen, hoe we daar mee om kunnen gaan en wat iedere Delftenaar kan doen om bruggen te bouwen. Later op de avond gaan de aanwezigen in kleinere groepen de dialoog aan met elkaar. Er wordt afgesloten met een drankje.

Deze avond staat open voor alle belangstellenden uit Delft en omgeving, ongeacht leeftijd en achtergrond. Vanwege de beperkte ruimte op onze locatie wordt deelnemers gevraagd zich vooraf aan te melden.

Datum: 6 maart 2015
Start: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)
Einde: ongeveer 22.00
Plaats: CLD ‘Hof van Delft’, Obrechtstraat 48, Delft
Aanmelden: delftingesprek@gmail.com.

Meer informatie over deze avond is te vinden op de website van het Platform.

bron tekst en illustratie persbericht Platform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten