maandag 3 februari 2014

Ondernemend Delft: gastvrij voor zowel zzp als multinational

bron
De TU Delft is van oudsher een op toepassing van hoogwaardige kennis gerichte universiteit, waaruit vele innovaties voortkomen die hun weg vinden in de maatschappij o.a. ook door ondernemerschap. Veel grote ondernemingen, denk aan Microsoft en Facebook, zijn ontstaan door studenten die een goed idee hadden en dit idee in een onderneming verder hebben uitgewerkt en gecommercialiseerd.

Om het technisch ondernemerschap nog meer te stimuleren en te faciliteren hebben de gemeente Delft en de TU Delft in 2005 het ondernemerscentrum YES!Delft opgericht. Onder meer vanuit dit initiatief zijn door de jaren heen vele innovatieve ondernemingen in Delft gestart.

Onder de vlag van Delft Kennisstad heeft de gemeente zich ingespannen om hightech ondernemingen binnen de gemeentegrenzen te krijgen en te houden zoals DSM, TNO, Deltares en enkele kennisdiensten van Rijkswaterstaat. Voor kennisintensieve bedrijven en instellingen heeft Delft een breed aanbod van locaties en bedrijfsverzamelgebouwen. Voor ieder bedrijf in elke fase is er een goede plek in Delft te vinden.

Met D66 Delft vind ik het essentieel dat Delft doorgaat met bevorderen van het huisvesten van kennisintensieve of creatieve starters inclusief zzp’ers. Voor een goede communicatie is één loket voor ondernemers, waaronder zzp’ers, gewenst net als minimalisering van de regeldruk. Ik zal mij in de gemeenteraad sterk maken voor dit soort zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten