vrijdag 7 februari 2014

Werkende 65-plusser extreem betrokken en bevlogen - quote

bron
D66 ziet werk als een belangrijke sleutel voor mensen om zich verder te ontwikkelen en in hun eigen bestaan te voorzien. D66 denkt dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Werk voorkomt daarbij afhankelijkheid van de overheid.

Wij kunnen zeer ervaren ouderen noch net opgeleide jongeren missen op de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt voor beide zit echter op slot. Daarom zijn creatieve methoden nodig om hen te helpen werk te vinden.

Dat de inspanning om juist ook ouderen te blijven inzetten op de arbeidsmarkt loont, werd geïllustreerd in een artikel op de website van managersonline.nl van 27 januari 2014. Hieronder volgen enkele citaten uit dit artikel.

"Medewerkers die doorwerken na hun pensioen zijn zeer betrokken bij de organisatie en zijn zeer bevlogen met hun werk bezig. Bijna 56 procent van deze leeftijdsgroep is zowel bevlogen als betrokken.Ter vergelijking: van de groep 25-34 jarigen is 31 procent betrokken en bevlogen. Het gemiddelde van alle leeftijdsgroepen is 38 procent. 65 Plussers steken hier dus met kop en schouders bovenuit. Dat signaleert Effectory op basis van recent, grootschalig onderzoek uitgevoerd onder ruim 300.000 medewerkers in Nederland....

Betrokken en bevlogen medewerkers zijn innovatief, loyaal, creatief en klantgericht. Zij willen hun organisatie écht een stap verder helpen en zetten zich hier optimaal voor in. Een betrokken en bevlogen medewerker is over het algemeen goud waard voor een organisatie...

Veel ouderen willen graag nog bezig blijven en zich nuttig maken. Zij hebben hier plezier in en vinden het prettig een dagelijkse invulling te hebben en een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Zij hebben volop ervaring en de drive om zich in te zetten. Als zij hiervoor de ruimte krijgen en jongeren op weg helpen in hun carrière, plukken alle partijen hier de vruchten van. Voor werkgevers is dit een unieke, waardevolle groep mensen."

Lees het hele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten