vrijdag 28 februari 2014

D66 wil investeren in nog beter onderwijs, ook in Delft

bron www.d66.nl
Op 24 februari 2014 presenteerde D66 landelijk een pakket van veertig miljoen euro voor beter onderwijs. Het gaat om investeringen in 2015 en 2016 in onder meer een schone scholenfonds voor duurzame schoolgebouwen en betere begeleiding voor moeilijk lerende kinderen in het mbo.

Ook wordt geïnvesteerd in de Leidsche Instrumentmakersschool, een voorbeeld van technisch hoogstaand vakonderwijs. D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen: “Met deze investeringen kiezen we voor kwaliteit in het onderwijs. Scholen worden schoner, moeilijk lerende kinderen krijgen extra begeleiding en ons onderwijs houdt een open blik naar de wereld. Stuk voor stuk belangrijk voor het onderwijs in Nederland.”

D66 Delft vindt dat Delft als techniekstad nog beter herkenbaar moet zijn. Er zijn veel banen in de techniek. D66 ziet in Delft graag opleidingen op alle niveaus: een MBO waar je een vak leert waar je wat aan hebt. Een HBO dat geldt als de top van het beroepsonderwijs en in nauw contact staat met bedrijfsleven en universiteit. En een universiteit die zich blijvend kan richten op het opleiden van hoogwaardige wetenschappers en ingenieurs, het verrichten van baanbrekend onderzoek en het vertalen van kennis in technologische innovaties.

 bronnen: Verkiezingsprogramma D66 Delft en www.d66.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten