vrijdag 10 maart 2017

D66 wil ziekte voorkomen en goede zorg geven

De gezondheidszorg helpt zieke mensen om te genezen. Maar we vinden het nog belangrijker dat mensen niet ziek worden. We willen dus dat we ziekten nog beter kunnen voorkómen.

» We willen meer mensen leren hoe ze voorkomen dat ze ziek worden. Bijvoorbeeld door ze te helpen om gezonder te leven.

» De afgelopen jaren is er al genoeg veranderd in de zorg. Daarom willen we dat er rust komt. Dat is goed voor de zorg in Nederland.

» Wij willen meer geld uittrekken voor zorg via internet. Bijvoorbeeld dat mensen via de computer een advies krijgen van de dokter. Zodat ze niet zelf naar de dokter hoeven. Worden er goede nieuwe ideeën bedacht die helpen om meer mensen gezond te houden? Dan willen we dat die ideeën een kans krijgen.

» Wij vinden het heel belangrijk dat mensen goede zorg kunnen krijgen in de buurt waar ze wonen. Bijvoorbeeld bij de huisarts.

» Mensen moeten goed kunnen zien wie de beste zorg biedt. Dan kunnen ze beter vergelijken. Zodat ze zelf bijvoorbeeld kunnen kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan.

» Er moeten goede regels komen om veilig softdrugs te maken, verkopen en kopen. Dat is beter voor de gezondheid. En de criminaliteit wordt minder.

Tekst en illustratie uit de samenvatting van het D66 Verkiezingsprogramma in begrijpelijke taal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten