vrijdag 17 april 2015

Feestelijke ondertekening beheerovereenkomst speeltuinen Delft





Op vrijdag 17 april was ik bij de feestelijke ondertekening van een beheerovereenkomst door drie Delftse speeltuinbesturen en wethouder Raymond de Prez. Deze ondertekening was in speeltuin De Bras en werd gevolgd door een  “Krabbelfeest” voor de kinderen met muziek van de 9-jarige DJ Dani.

Dankzij een goede samenwerking tussen gemeente Delft en de besturen van speeltuinen de Bras, Bomenwijk en Westerhonk is het gelukt om, in navolging van speeltuin Geerweg, tot een overeenkomst voor het meerjarig beheer en onderhoud van de deze speeltuinen te komen. Het ondertekenen van de overeenkomst zien de gemeente en besturen als het behalen van een mijlpaal.

Terecht hecht de gemeente Delft veel waarde aan kwalitatief goede, veilige en aantrekkelijke speelruimten in de stad. De speeltuinverenigingen functioneren zelfstandig en zorgen, in samenwerking met de door de gemeente ter beschikking gestelde toezichthouder en eigen vrijwilligers, voor het beheer en onderhoud van de speeltoestellen.

Ik vind dit een mooi voorbeeld van samenwerking tussen vrijwillige organisaties en de lokale overheid om belangrijke voorzieningen met en voor betrokken bewoners in stand te houden. Voorzieningen die anders, vanwege de bezuinigingen, misschien in de knel zouden kunnen komen.

Tekst gebaseerd op berichten van de gemeente Delft en Speeltuin De Bras. Eigen foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten