dinsdag 21 oktober 2014

D66 Groei Tour van start in Delft en Leiden

bron: D66
D66 tourt de komende maanden langs alle provincies om te praten over de toekomstplannen voor groei.

Nederland lijkt het diepste dal van de financiële en economische crisis voorbij. De economie krimpt niet meer, maar groeit ook niet echt. Daarom is het nu tijd om vooruit te kijken. Nederland is toe aan nieuwe groei: structurele groei voor de lange termijn. Tijd voor een D66 Groei Tour door Nederland.

D66 Tweede Kamerleden Gerard Schouw en Kees Verhoeven bezochten vrijdag 17 oktober 2014 Delft en Leiden. Bij het bezoek aan Delft kwamen alle aspecten rondom het thema ‘innovatie in de woningbouw’ aan de orde. Van duurzame grachtenpanden tot de futuristische huizen en alles daartussenin. Ook waren er speeches van studenten, professoren en ondernemers.

Het eerste deel van het bezoek vond plaats op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daar werden de nieuwste ontwikkelingen getoond: van energieneutrale jaren ’60 rijtjeshuizen tot de smart-homes van de toekomst. Het tweede deel vond plaats in Stadscafé De Waag. Daar kregen ondernemers de gelegenheid om te laten zien hoe zij met duurzaamheid omgaan en wat hun visie is voor de toekomst met duurzaamheid voor gebouwen.

In Leiden gingen Gerard Schouw en Kees Verhoeven in gesprek over nieuwe groei. Leiden is bij uitstek een stad van nieuwe groei en innovatie door onder andere de universiteit, de rijke cultuur en het unieke Bio Science Park.

Er volgen bezoeken door heel het land met verschillende thema’s, onderwerpen als werkgelegenheid, zorg, duurzaamheid en onderwijs komen aan bod.Volg de tour op d66.nl/groei-tour. U kunt hier de D66 Notitie ‘Nieuwe Groei’ downloaden.

Deze blog is gebaseerd informatie van D66.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten