donderdag 22 december 2016

De Delftse Oostpoort duurzaam belicht

D66 vindt het initiatiefvoorstel om de Delftse Oostpoort uit te lichten een charmant idee. Tegelijk werden er de laatste maanden meer charmante ideeën aangedragen, onder meer via de "Meedenkbegroting" van de oppositie.

Volgens D66 verdienen alle serieuze ideeën het om in onderlinge samenhang te worden beoordeeld en zo nodig geprioriteerd. Immers, Delft beschikt niet over oneindige hoeveelheden geld.

Bij de behandeling van de begroting 2017 werd afgesproken dat we dat volgend voorjaar bij de Kadernota zullen gaan doen. D66 stelde daarom in de Commissie Ruimte en Verkeer van 14 december jl. voor ook het initiatiefvoorstel voor uitlichten van de Oostpoort mee te nemen bij die integrale afweging. De andere fracties vonden dat het voorstel nu al kon worden goedgekeurd. Belangrijk punt was dat mede-financiering van aanleg en beheer door de Provincie wordt verwacht. D66 hoopt dat door deze mede-financiering de dekking voor Delft inderdaad gunstig uitpakt waardoor integrale afweging bij de Kadernota niet meer nodig is.

Op verzoek van D66 beloofde de wethouder het voorstel ook inhoudelijk duurzaam uit te werken. Onder meer door te kiezen voor duurzame energievoorziening en spots, het kunnen uitzetten van de verlichting en het voorkómen van lichtoverlast bij omwonenden.

Het totale plaatje overziend, steunt D66 het verder uitwerken van het initiatiefvoorstel.

bron illustratie: tomroeleveld.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten