donderdag 8 februari 2018

Groen kappen voor een ecologische zone; de omgekeerde wereld?


Foto's gemaakt door Jelger Groeneveld
Recent werd via Facebook gesignaleerd dat in de (beoogde?) ecologische zone aan de zuidrand van het terrein van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft al het groen was gekapt. De foto's hiernaast spreken boekdelen.

Kort uitzoekwerk leerde me dat de ecologische zone onderdeel is van het "Ontwikkelingsplan RdGG-terrein", daterend van december 2005. In dat plan is de ecologische zone omschreven op bladzijde 11. Het plan werd, iets aangepast, begin 2006 door de gemeenteraad vastgesteld

Het voelt als de omgekeerde wereld dat een dicht beplant groen terrein volledig wordt gekapt voor het aanleggen van een ecologische zone. Is het niet veel logischer als bestaand groen, tenminste beeldbepalende elementen zoals grotere bomen en struiken, zouden worden meegenomen in het nieuw ontwerp?

Het is begrijpelijk dat de omwonenden vragen hebben over de kap en de vergunning daarvoor. Wanneer is die afgegeven en is daar correct over gecommuniceerd? Het feit dat de omwonenden zich overvallen voelen toont in ieder geval dat communicatie over deze ontwikkeling richting omgeving niet effectief is geweest.

Ik zal namens D66 graag met omwonenden samenwerken om een en ander aan te kaarten.


Pieter Stienstra is sinds maart 2014 voor D66 lid van de gemeenteraad Delft. Hij heeft de afgelopen jaren met en voor de Delftenaren hard gewerkt aan betere wijken en wijkvoorzieningen, meer sociale samenhang en participatie, goed en genoeg wonen, een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is met veel water, groen en mogelijkheden voor ontmoeting, sport en spel, duurzaamheid als basisvoorziening en een breed aanbod aan sport in up-to-date sportvoorzieningen. Pieter is verkiesbaar voor de volgende termijn. Hij staat op plaats 10 van de D66-lijst. Voor directe herverkiezing zijn tenminste 300 voorkeurstemmen nodig - Verbinden - voor samenleven in een krachtig Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten