vrijdag 11 november 2016

D66 zet accenten bij thema werk in Delftse begroting

D66 heeft accenten gezet bij enkele onderwerpen rond werk in de Programmabegroting 2017, goedgekeurd in de Raad van 10 november. Dat deden we door inbreng bij de algemene beschouwingen, in de begrotingscommissie Sociaal Domein en Wonen en door steun aan verschillende moties tijdens de begrotingsraad. Rode draad daarbij was "Een stad waar iederéén een toekomst heeft, is een stad met toekomst – gelijke kansen met ruimte voor verschillende levenskeuzes". Een paar voorbeelden uit mijn portefeuille.

Werk door toepassing innovatie
D66 ziet graag wat extra inspanningen en steviger plannen om te bevorderen dat de innovaties van Delft nog meer worden ingezet binnen Delft met als doel meer werk. Voor alle beroepsgroepen maar zeker ook voor jongeren uit het beroepsonderwijs. Met heldere en aantoonbare resultaten.
Wethouder Brandligt verwees naar het programma "Werk maken van talent" op het snijvlak van economie, arbeidsmarkt en onderwijs. Daarover is een eerste sessie geweest met deelnemers uit de stad. Nu wordt een uitwerking van de projecten gemaakt. Verder is natuurlijk het recente convenant tussen TU Delft en gemeente een mogelijkheid om innovatie aan de TU meer met de stad te verbinden. Wij zien uit naar heldere projecten en resultaten op korte termijn.

Prestatieafspraken Werkse!
Werkse! is een belangrijk instrument om mensen (weer) aan werk te helpen. Ook bij Werkse! is doelgerichtheid nodig in de vorm van afgesproken prestaties en doelmatigheid in de zin van zuinig begroten en uitgeven. Wat D66 betreft kan eventuele exploitatiesteun alleen nadat vooraf heldere prestatieafspraken zijn gemaakt en er strak begroot en volgens afspraak geproduceerd en gerealiseerd is.
Wethouder Brandligt antwoordde dat het onderdeel Reïntegratie al via prestatieafspraken wordt gerealiseerd. Dat geldt nog niet voor Sociale Werkvoorziening. De gemeente is bezig met een totaal financieringsarrangement met Werkse! waarvan prestatieafspraken ook weer een onderdeel zullen zijn. De fractie ziet de ontwikkelingen met belangstelling tegemoet.

Bron illustratie www.bvmtdelft.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten