vrijdag 25 april 2014

Kroon op het werk voor 7 Delftenaren

Vrijdag 25 april 2014 was weer de traditionele Lintjesregen. Dit jaar voor het eerst ter gelegenheid van Koningsdag.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Delftse stadhuis reikte burgemeester Bas Verkerk koninklijke onderscheidingen uit aan zeven inwoners van Delft. Hieronder staan ze genoemd en is de motivering vermeld waarvoor zij de onderscheiding hebben gekregen.

In alle gevallen is er sprake van vrijwilligerswerk. Opnieuw een illustratie hoe vrijwilligers verschil maken in de maatschappij.

Mevrouw Willy Claassen-Dales voor bestuurswerk als secretaris van de Herman Broerenstichting, de regionale school voor leerlingen met een verstandelijke beperking in Delft en Naaldwijk, als bestuurslid van de Stichting Steunfonds Jeugd en Gezin voor Delft en Zoetermeer, als lid van het bestuur van het Steunfonds en als bestuurslid van de Stichting Sint-Stanislascollege. (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

Mevrouw Bep Daalmeijer-Meulenkamp voor vrijwilligerswerk op basisschool de Bonte Pael in Delft. (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Frits Daalmeijer, voor vrijwilligerswerk op basisschool de Bonte Pael in Delft, voor inzet als koster en beheerder van de Adelbertkerk, als lid van de pastoraatsgroep van de St. Ursulaparochie en vrijwilligerswerk als gastheer bij de bloedbank. (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer prof. dr. ir. Jan Rots voor wetenschappelijk werk en publicaties aan de TU Delft,
gespecialiseerd in betonmechanica. Daarnaast als vrijwilliger in verschillende bestuurs­functies aan de universiteit, als decaan en als lid van diverse commissies en raden. (Officier in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Kees Ruigrok voor vrijwilligerswerk in het Olofspark, de Olofsspeeltuin en het Olofsbuurthuis (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Henk Tetteroo voor zijn inzet bij het bestuderen van de streektaal van Delfland en voor zijn inzet voor een verantwoorde voltooiing van de snelweg A4. (Ridder in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Cees de Vries voor vrijwilligerswerk voor de Voedselbank in Delft, als initiatiefnemer van de Non-Foodbank, diaken van de Gereformeerde Kerk van Delft-Abtwoude, bestuurslid van Stichting Maatschappelijk Dienstverlening later Careyn. (Ridder in de orde van Oranje-Nassau)

tekst gebaseerd op persbericht gemeente Delft. bron illustratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten