donderdag 30 juni 2016

D66 Zuid-Holland investeert in fietspaden

De provincie Zuid-Holland heeft voor 2017 (enige) ruimte voor investeringen. Dat is een gevolg van minder geld uitgeven dan eerder begroot was. Daarom zijn er nu incidenteel extra middelen te besteden.

D66 Zuid-Holland presenteerde in de Statenvergadering van 29 juni jl financiële plannen voor 2017. De prioriteiten liggen bij economische ontwikkeling en innovatie, energie, cultureel erfgoed en de fiets. In deze thema's wil D66 Zuid-Holland graag investeren.

Voor de fiets haalde D66 tijdens de Statenvergadering vast vier miljoen euro binnen! Een amendement van D66-Statenlid Paul Breitbarth om te investeren in de Zuid-Hollandse fietspaden kon rekenen op vrijwel Staten-brede steun. Dit stelt de provincie in staat om bijvoorbeeld het fietspad Molenkade (Molenwaard) en het fietspad Zevenhovenseweg (Nieuwkoop) te realiseren. Verder is een half miljoen euro co-financiering beschikbaar voor de realisatie van het fietspad Oeverbos-Krabbeplas in de gemeente Midden-Delfland.

Ook op de andere thema's zal de fractie bij andere partij op zoek gaan naar steun voor extra investeringen in energie, economie en cultureel erfgoed.

Deze blog is gebaseerd op een bericht van D66 Zuid-Holland; bron illustratie RWS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten