zondag 22 februari 2015

Kinderboerderij en waterspeeltuin Delftse Hout en De Papaver blijven open

bron
Mei vorig jaar ging de gemeente Delft op zoek naar overnamepartners voor de kinderboerderijen, waterspeeltuinen en de Natuur- en Milieueducatie verzorgd in de Papaver. Namens D66 Delft heb ik bij de start van het verzelfstandigingsproces ten behoeve van de inschrijvers enkele procesverbeteringen aangedragen die door het college werden overgenomen. Daarna heb ik de ontwikkelingen vanaf de zijlijn gevolgd

Deze week meldde de gemeente dat Kinderboerderij en waterspeeltuin Delftse Hout, De Papaver en Natuur- en Milieueducatie voor het Primair Onderwijs open blijven. Stichting Stro  & Zo neemt de kinderboerderij en de waterspeeltuin in de Delftse Hout over. De Papaver wordt overgenomen door Stichting Duurzaamheidscentrum De Papaver. Ook gaan zij de Natuur en Milieueducatie (NME) voor Primair Onderwijs verzorgen.

bron
Initiatiefnemers Brenda Baaij, Paul van der Wielen en Liane Waling-Boot van Stichting Stro  & Zo over kinderboerderij en waterspeeltuin Delftse Hout: “Wij hebben er veel zin in om deze maatschappelijk belangrijke buitenlocaties open te houden en nog aantrekkelijker te maken. Er komt een gezellige lunchgelegenheid met lokale en biologische producten. De Kinderboerderij en de Waterspeeltuin blijven vrij toegankelijk voor iedereen. Ons hart ligt bij het verbinden van mensen, dieren en natuur. Ook bieden wij plek voor mensen met een zorgbehoefte en een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij rekenen op natuur- en dierenliefhebbers uit de regio, en de samenwerking met lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties om mee te helpen aan een duurzame exploitatie”. Meer informatie is te vinden op www.stroenzo.nl.

Stichting Duurzaamheidscentrum De Papaver stelt bij monde van Cora Cox: “Wij willen het Natuur- en Milieucentrum De Papaver laten uitgroeien tot een regionaal duurzaamheidscentrum. Het blijft een aantrekkelijk centrum voor bezoekers in alle leeftijden, een plek bij uitstek om natuur- en milieuonderwerpen te beleven. Wij zoeken samenwerking met bedrijven in de regio en met organisaties die zich met duurzaamheid bezighouden. Vanuit dit netwerk willen we duurzame initiatieven ontwikkelen op het gebied van groen, water, energie, klimaat en voeding”.

De Papaver wil in samenwerking met andere NME-centra in de regio en scholen de Natuur- en Milieueducatie voortzetten. Er wordt gekeken naar vernieuwing van het aanbod en aansluiting op thema’s die maatschappelijk actueel zijn. De Stichting is te bereiken via  mail dcdepapaver@gmail.com.

bron
Tot 1 juli 2015 werken gemeente, Stichting Stro & Zo en Stichting Duurzaamheidcentrum De Papaver samen aan een soepele en warme overdracht van de kinderboerderij en waterspeeltuin in de Delftse Hout en de Papaver en NME Primair onderwijs. Een goede afbouw en overdracht door de gemeente en opbouw en overname door de stichtingen. Opnieuw zal D66 Delft het proces met warme belangstelling volgen. Het gaat immers om belangrijke Delftse voorzieningen.

Over de overname van de kinderboerderij en de waterspeeltuin in Tanthof is de gemeente nog in gesprek. 


deels gebaseerd op persbericht gemeente Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten