woensdag 1 oktober 2014

Zuid-Holland presenteert als eerste actieplan Smart Industry

bron
Woensdag 1 oktober 2014 overhandigde Rinke Zonneveld, directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter, het Zuid-Hollandse actieplan "Slim gemaakt in Zuid-Holland" aan Ineke Dezentjé Hamming (voorzitter van FME en het landelijke Team Smart Industry) en Guido Landheer (directeur Topsectoren en Industriebeleid Ministerie van Economische Zaken). De overhandiging vond plaats tijdens het TIC Delft-Symposium "Smart Cases uit een talentvolle regio" in Delft. Het interactieve rapport is in te zien op www.slimgemaakt.nl.

Smart Industry staat voor de vervlechting van maakindustrie, ICT- en dienstensector gericht op het bieden van maatwerkoplossingen. De netwerkeconomie van 'smart industries' bestaat uit steeds wisselende combinaties van bedrijven, kennisinstellingen en regio's die in nauwe samenwerking steeds nieuwe producten in de markt zetten. Dat vergt verregaande digitalisering en verweving van apparatuur en organisaties (het 'internet of things') waardoor nieuwe manieren van produceren, 3D printing en nieuwe business modellen ontstaan.

Zuid-Holland heeft het grootste innovatiepotentieel van Nederland en kent de hoogste concentratie aan bedrijven in de ICT, hightech- en instrumentatiesector en vooraanstaande kennisinstituten als de TU Delft, Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam en TNO. De regio zet dit potentieel nu om in een voorsprong door als eerste met een uitgewerkte agenda te komen. Die agenda bevat 15 concrete actieplannen op het gebied van scholing, nieuwe producten, advisering en kennisuitwisseling.

Wethouder Economie Ferrie Förster van de gemeente Delft: "Delft en omgeving is dé regio als het gaat om het creëren van een nieuwe generatie hightech maakindustrie. We hebben alle ingrediënten voor Smart Industry in huis. Het High Tech Center Delft is daar een goed voorbeeld van. En het is geweldig om te zien dat er zo veel energie en samenwerking bestaat in onze regio. De fieldlabs (proeftuinen) op dit symposium zijn daarvan een prachtig voorbeeld. Daar ontstaat echt een waardevolle samenwerking die de Nederlandse maakindustrie klaarstoomt voor de toekomst."

bron: persbericht gemeente Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten