woensdag 7 juni 2017

"Leer alles over water bij IHE Delft"

"Op 10 juni kunt u vanaf 10.30 uur een kijkje nemen bij IHE Delft. Het waterinstituut leidt studenten en onderzoekers uit ontwikkelingslanden op tot waterprofessionals.

De kennis die zij opdoen, nemen zij mee terug naar hun land waar het merendeel al werkzaam is in de watersector. Ontwikkelingslanden kampen met enorme water gerelateerde problemen, zoals een overvloed of juist een tekort aan water, slechte riolering, beperkte kennis van duurzaam watermanagement of een gebrek aan goed opgeleide mensen.

IHE Delft bestaat dit jaar 60 jaar en heeft in die tijd ruim 15.000 alumni opgeleid uit meer dan 160 landen. Om dit te vieren, nodigt het instituut inwoners van Delft en omstreken uit om de internationale sfeer te proeven en alles te weten te komen over water.

Op 10 juni geven studenten demonstraties voor volwassenen en kinderen. In de tuin en het laboratorium zijn er korte presentaties  over bijvoorbeeld klimaatverandering en zijn er workshops  waar u actief aan mee kunt doen: hoe maak je vuil water weer schoon en hoe zet je serious gaming in voor watermanagement?

Het ‘Meet the Dutch’ team is aanwezig met een aantal vrijwilligers. Dit team koppelt Delftenaren aan studenten om hen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Tot slot kunt u de fototentoonstelling ‘Alumni in Action’ bekijken. De foto’s laten zien hoe oud-studenten werken aan wateroplossingen in hun land."

bron tekst en illustratie website gemeente Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten