vrijdag 3 februari 2017

Meer kinderen sporten in Delft

D66 is blij met het recente bericht op de website van de gemeente Delft dat in 2016 wel 744 Delftse kinderen gebruik hebben gemaakt van het Jeugd Sportfonds. Dat is een toename van bijna 30%, in vergelijking met 2015. Van het Jeugd Cultuurfonds hebben 94 kinderen gebruik gemaakt, een stijging van 3 procent.

Het doel van de regelingen is dat kinderen van wie de ouders een inkomen hebben dat niet hoger is dan de bijstandsnorm plus 10 procent, toch mee kunnen doen aan sport en cultuur. De gemeente Delft vindt, en D66 is het daarmee eens, dat kinderen niet de dupe mogen worden van het lage inkomen van hun ouders.

Ook zwemles wordt, sinds de gemeente zich in 2014 aansloot bij de fondsen, vergoed. In 2016 gingen 121 kinderen via deze regeling op zwemles. Een vergelijking met 2015 is niet te maken,  omdat deze regeling pas begon in september van dat jaar.

De maximale vergoeding is 225 euro, maar dat is niet voldoende voor zwemles. Daarom heeft Fonds 1818 extra geld beschikbaar gesteld.  Bovendien bieden zwembaden voor een speciaal tarief zwemles aan. Voor meer informatie over een bijdrage uit één van de fondsen kijkt u op de website van het Jeugdsportfonds en neem contact op met de coördinator voor Delft, Harry Akkermans.

Volgens D66 is sport niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid. Het is ook een middel om andere kinderen te ontmoeten dan die je tegenkomt in de eigen wijk of school en leidt dus tot meer en diverser sociale verbindingen.

Deze blog citeert grotendeels een webbericht van de gemeente Delft. De illustratie komt van dezelfde bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten