zondag 26 februari 2017

D66 vindt dat de Nederlandse economie schoon moet worden

Het moet goed gaan met het milieu en met het klimaat. We willen schone lucht inademen. Daar wil D66 alles aan doen. Daarom moet de economie schoner worden.

» Wij sluiten alle kolencentrales. We beginnen met de oude en meest vervuilende.

» Wij bouwen 100.000 huurwoningen die energieneutraal zijn. Dat betekent dat ze zelf alle energie leveren die de bewoners gebruiken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen. Die woningen moeten betaalbaar zijn.

» We belonen mensen die zuinig zijn met energie. Rijd je elektrisch of wek je zelf stroom op? Dan betaal je minder belasting.

» Duurzaamheid betekent dat je zo voorzichtig mogelijk omgaat met het milieu en met de aarde. Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk. Goede ideeën daarvoor willen we een kans geven. We vinden het ook belangrijk dat bedrijven zo ‘groen’ mogelijk werken. Dus met zo min mogelijk schade aan het milieu. En zo min mogelijk energiegebruik. Dat willen we zo makkelijk mogelijk maken. Ook de overheid zelf moet letten op duurzaamheid. Bijvoorbeeld als de overheid spullen koopt of met bedrijven samenwerkt. Die bedrijven moeten ook duurzaam zijn.

» Wij richten een speciale bank op: een investeringsbank. Die helpt mensen die geld nodig hebben voor goede ideeën. Bijvoorbeeld ideeën die helpen om over te stappen op duurzame energie. Dat is energie die beter is voor het milieu. Bijvoorbeeld zonne-energie in plaats van benzine.

» We vinden het belangrijk dat Nederlanders goed kunnen omgaan met internet. Bijvoorbeeld dat ze weten hoe ze internet moeten gebruiken voor hun werk. Of om dingen te regelen. Zijn er technische problemen? Dan moeten we die wegnemen. En we vinden dat internet open, vrij en veilig moet zijn.

Tekst en illustratie uit de samenvatting van het D66 Verkiezingsprogramma in begrijpelijke taal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten