vrijdag 3 juli 2015

Reële kans op kinderboerderij Tanthof in plaats van dierenweide

bron
Donderdag 3 juli kwam in de Delftse gemeenteraad het collegevoorstel aan de orde om de kinderboerderij Tanthof om te vormen naar een dierenweide en deze na 2017 te sluiten. Dit voorstel werd niet overgenomen.

In plaats daarvan werd een ingrijpend ander voorstel van D66 en GroenLinks vastgesteld. Daardoor is er een reële kans op een kinderboerderij in Tanthof tot ten minste eind 2017, in plaats van de zekerheid van een dierenweide per 1 november aanstaande. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van het eerdere collegevoorstel.

Vanwege het preventief toezicht door de Provincie is slechts een beperkt gemeentelijk budget beschikbaar. Daarom is de inbreng van ondernemers en vrijwilligers hard nodig, zowel bij de voorbereiding als bij de exploitatie van het alternatief. Deskundigen uit de kinderboerderij-wereld geven aan dat er dan een compacte kinderboerderij mogelijk is binnen de financiële randvoorwaarde.

Door het raadsbesluit is er nu een reële kans op wat een 20-tal Delftenaren ons via e-mails vroegen: het beschikbaar blijven van een kinderboerderij Tanthof. Zij het waarschijnlijk in compactere vorm en met veel meer vrijwillige en commerciële inzet. D66 nodigt alle Delftenaren uit ook nu hun stem te laten horen en hun meedenken en -helpen aan de initiatiefnemers aan te bieden. U kunt hen bereiken via vriendenkinderboerderijtanthof@gmail.com.

Deze blog verscheen ook op de website van D66 Delft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten