donderdag 15 februari 2018

"Sebastiaan Adamo verkozen tot ‘Groenste Delftenaar 2017’ "

Tijdens het symposium "Aftrap naar een aardgasvrij Delft" is vandaag de uitslag van de verkiezing van de ‘Groenste Delftenaar 2017’ bekendgemaakt. Delftenaar Sebastiaan Adamo heeft gewonnen. Hij ontving uit handen van wethouder Stephan Brandligt een energiecheque ter waarde van € 1.000,-.

Sebastiaan Adamo is voormalig student Elektrotechniek. Hij haalde vijf jaar geleden alles uit de kast om zijn huis zo duurzaam mogelijk te maken. Zo kwam er een nieuwe keuken met inductiekookplaat. Hij voorzag radiatoren van folie, verving ruiten door HR-glas, isoleerde de wanden en plaatste zelf zonnepanelen op het dak. Zijn motto is: “Het groene denken houdt niet op als ik m’n huis verlaat.”

De zoektocht naar de ‘Groenste Delftenaar’ maakt onderdeel uit van de stadscampagne Delft wordt Groen. Met de campagne beoogt de gemeente inwoners bewust te maken van wat zij zélf kunnen (gaan) doen om duurzamer te wonen, rijden, werken en leven.

Bijdragen van alle Delftenaren aan een groener Delft is zeker van belang. Tegelijk is het aan de overheid om, als de autonome verduurzaming achterblijft (en dat is helaas het geval), extra stimuleringsmaatregelen in te zetten. D66 ziet dan ook uit naar de door wethouder Brandligt bij de komende Kadernota beloofde aanvullende maatregelen, waaronder versnelling van de verduurzaming van het Delfts vastgoed.

Bron voor een deel van de tekst van deze blog en de foto is een persbericht van de gemeente Delft

Pieter Stienstra is sinds maart 2014 voor D66 lid van de gemeenteraad Delft. Hij heeft de afgelopen jaren met en voor de Delftenaren hard gewerkt aan betere wijken en wijkvoorzieningen, meer sociale samenhang en participatie, goed en genoeg wonen, een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is met veel water, groen en mogelijkheden voor ontmoeting, sport en spel, duurzaamheid als basisvoorziening en een breed aanbod aan sport in up-to-date sportvoorzieningen. Pieter is verkiesbaar voor de volgende termijn. Hij staat op plaats 10 van de D66-lijst. Voor rechtstreekse herverkiezing zijn tenminste 300 voorkeurstemmen nodig. - Verbinden - voor samenleven in een krachtig Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten