vrijdag 17 november 2017

D66 Delft organiseert spel ‘Gemeenteraadsels’

Op de dag van de lokale democratie gaat D66 raadslid Pieter Stienstra de wijken in met het serious game ‘Gemeenteraadsels’. De dag van de lokale democratie is bedoeld om een impuls te geven aan vernieuwing van de lokale democratie.

“Veel Delftenaren weten niet wat de gemeenteraad of de wethouder precies doet.”, aldus Stienstra. “Met ‘Gemeenteraadsels’ ervaren mensen op een speelse wijze hoe de gemeenteraad werkt. Gemeenteraadsels laat mensen kennismaken met het wat en hoe van de gemeentepolitiek en draagt daardoor bij aan de lokale democratie.”

Gemeenteraadsels
In ‘Gemeenteraadsels’ spelen de deelnemers verschillende rollen, zoals wethouder, gemeenteraadslid of buurtbewoner. In die rol zoeken de spelers samen naar oplossingen voor gemeentelijke vraagstukken zoals parkeren of bestemmingsplannen. Elke rol, heeft een eigen doel. De wethouder wil in het spel bijvoorbeeld zo min mogelijk geld uitgeven, terwijl een gemeenteraadslid het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners tevreden zijn. Samen lossen de spelers problemen op: komt er groen of komen er parkeerplaatsen in de straat? En wat gebeurt er met het leegstaande pand in een bepaalde wijk? Plotseling opduikende "gebeurtenissen" maken het spel levendig en realistisch.

Organisatie in de wijken
Ook u kunt samen met uw sport-, wijk- of belangenvereniging het spel ‘Gemeenteraadsels’ spelen. D66-raadslid Stienstra: “Ik nodig alle Delftenaren van harte uit om contact op te nemen met mij of de Delftse afdeling van D66 om te ondervinden hoe we met dilemma’s in de lokale politiek omgaan, wat raadsleden en wethouders doen, en hoe zij de belangen van bewoners afwegen.”

Verkiezingen
“D66 Delft vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 naar de stembus gaan”, aldus lijsttrekker Christine Bel van D66 Delft. “Je gaat niet zo gauw stemmen als je niet weet waar het voor is. Met dit spel leren mensen waarom het belangrijk is om hun stem te laten horen.”

Deze blog verscheen ook op de website van D66 Delft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten