dinsdag 2 juni 2015

BuitenLeeft in Delft - "als je een goed idee hebt, dan komt het geld vanzelf"


"Stadstuinderij BuitenLeeft in Delft wil groen laten renderen. Op 30 mei opende ze officieel de deuren. Sinds vorig jaar juni zijn zo’n 100 mensen in touw om van dit initiatief een succes te maken.

Wat te doen met een stukje groen in de Delftse Hout, het voormalige Combikasterrein? Eind 2013 won het idee van BuitenLeeft een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag hiervoor. Welk idee? “Om een ontmoetingsplek in de natuur te creëren voor mensen met psychische of fysieke problemen”, zegt tuinder Margriet Knospe, die samen met therapeut Wichert Noordeloos initiatiefnemer is van BuitenLeeft. Knospe: “Want groen heeft een groot herstellend en genezend vermogen.” En met BuitenLeeft willen ze dat aantonen – én groen laten renderen, groeien en verduurzamen.....

BuitenLeeft kost in de opstartfase vooral geld, voordat ze kan renderen. Om die fase door te komen, heeft ze fondsen aangeschreven en is ze crowdfunding-acties begonnen. Op het moment van dit gesprek wordt er een grote houtoven afgeleverd. Knospe: “Mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Den Haag. De gemeente Delft had vooraf duidelijk gemaakt, dat zij geen subsidie beschikbaar stelt. Helder – maar ja, er zijn meerdere geldstromen die naar BuitenLeeft kunnen leiden. Ook fondsen, zoals Ondernemersfonds Delftse Hout, hebben onze plannen financieel ondersteund. En via crowdfunding hebben we er veel ambassadeurs bij gekregen. Iemand heeft mij ooit verteld: als je een goed idee hebt, dan komt het geld vanzelf. Al deze steun doet ons goed, en sterkt me in de overtuiging dat we bezig zijn met de uitvoering van een goed idee. Dat een re-integratietraject bij BuitenLeeft sneller beterschap kan bieden – en meer plezier geeft op je pad naar beterschap.”"

Naschrift: het is te hopen dat er binnenkort ook goede ideeën beschikbaar komen voor verzelfstanding van de Delftse kinderboerderijen en waterspeeltuinen, mèt het daarvoor benodigde geld.

Deze blog bevat citaten uit het bericht "BuitenLeeft belooft (sneller) beterschap" van de website van de gemeente Delft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten